Enligt min käre make så bör varje hemsida av betydelse ha sin egen receptsamling, så ock vår. Därför sitter jag nu och lägger in recept. Mest sådana som vi själva använder när vi är ute med Anniara men också en del andra som vi kanske i första hand begagnar oss av i vårt kök hemma.

Mat har alltid varit en viktig beståndsdel i mitt liv. Både att äta men också att laga och umgås omkring. Görans matlagningskonst är av sådan art att jag allvarligt undrar hur han överlevde innan han träffade mig men, jag erkänner gärna att han kompenserar sin brist med att istället livligt uppskatta det som andra lagar till.

Många tror att vi lever på bullens pilsnerkorv och vita bönor i tomatsås (kalla direkt ur burken) när vi är ute på sjön. Ack, vad de bedrar sig! Med en modern kylbox, en gasolspis med ugn och en grill att ställa på klippan under ljumma sommarkvällar så lever vi lika gott som hemma, om inte godare! Sedan tillkommer den lilla omständigheten att man blir så himla hungrig när man seglar! Och då får det gärna var enkelt och gå fort men det ska fortfarande vara välsmakande och se läckert ut. Recepten som vi presenterar här är sådant som jag samlat på mig genom åren. En del är tagna ur tidningar eller kokböcker, en del har jag fått av goda vänner och en del har jag komponerat själv. Receptsidan är inte riktigt färdig, bland annat hoppas jag att Göran ska ordna en utskriftsknapp så att det går att skriva ut recepten. Sedan ska vi ha foto på alla rätter, det kommer att ta större delen av sommaren och kanske en bit in på hösten innan vi lagat oss igenom alltihop. Men redan nu kan du förstås gå in och låta dig inspireras av våra “snodda och fådda recept”