Tiden rusar iväg! Nu har vi kommit så långt så att vi har allt som ska med på färden på mellanlagring hos min mamma. Hon får stå ut med att vi har embarkerat hela hennes källarförråd för att ge utrymme åt dynor och segel. Det är fullproppat med våra ägodelar, bara några kartonger med hennes julprydnader får plats i ett hörn. Och så renen Rudolf som får stå i ensamt majestät ovanpå en packe segel för att han inte ska riskera att bli alltför “risig”.

I arbetsrummet förvarar vi ägodelar för det dagliga livet ombord. Kläder. husgeråd, böcker, sjökort mm, mm. Säckar, kassar och kartonger, en del (som sex flyttkartonger) ryms inte ens på bild.

Arbetet med Anniara går framåt det också. Bokhyllorna är oljade (inte lackade) och klara. Vi har fått hem alla delar för att på börja monteringen av förstaget. Göran har plastat dit två träbitar att montera antennavstämmaren till kortvågsradion på. Kladdigt och spännande eftersom vi inte plastat något förut. Plasten utsöndrar giftiga ångor innan härdning så därför är andningsmask nödvändig.

När arbetet var färdigt ploppade det upp en rymdgubbe ur ett av stuvfacken. Resultatet blev kanske inte så snyggt men placeringen i aktern bakom sittbrunnen gör att ingen kommer att se den, så utseendet spelar mindre roll. Stuvfacket under vår dubbelkoj i fören har fått durkar (golv), nu är det bara lås till luckan som saknas. Vi har till och med lyckats borra tre nya hål i den där rostfria biten som fick borrmaskinen att brinna upp. Nu lånade vi istället en pelarborrmaskin och den tålde lite större belastningar.

Ibland känns det som vi tar ett steg fram och två tillbaka men, lapparna på tavlan minskar stadigt, så det går framåt…