Så har det nya livet börjat – vi går inte längre till jobbet! Än så länge har vi nog inte riktigt fattat vad som har hänt. Idag, när den nordostliga, ishavskyliga vinden äntligen ersatts med den betydligt vänare och mildare sydvästen, så har vi mest känslan av semester. Fast det är klart – arbeta måste man och det här “arbetet” känns i helt andra delar av kroppen än våra tidigare sysselsättningar. Det var t ex jämförelsevis lätt att få bort drevet från motorn, helt annorlunda var det att få dit det igen… Det krävdes mycket krypande, liggande på knä, liggande på magen med huvudet nere i motorrummet så att delarna kunde fogas samman igen och alla bultar sättas på plats och dras med rätt moment. Vi är inte vana vid detta – det känns – i hela den gamla kroppen! Men annars klagar vi intesmiley

När vi äntligen fått motorn på plats igen så har vi roat oss med att såga hål i inredningen.Varje större stuvutrymme under soffor och kojer har fått ventilationsgaller installerat,vi vill till varje pris undvika kondens och fukt i våra stuvutrymmen.

I morgon ska vi börja bottenmåla. Vattenlinjen måste höjas några cm, för Anniara kommer nog att ligga lite djupare i vattnet när hon är färdigutrustad än vad hon gjort tidigare under vanliga semesterseglingar.