Nu är det 25 dagar kvar, mindre än en månad och vi börjar bli lite småstressade. Vi jobbar på och tycker att vi får en hel del gjort, även om det mesta tar längre tid än man tror. Samtidigt så är det mycket som återstår och vi ägnar alldeles för mycket tid åt att leta material och delar till alla olika installationer. Inget av det man köper är komplett utan det ska alltid till skruv eller kopplingar eller något annat. Idag har vi t ex jagat efter en koaxialkabel (originalet befanns vara knappt en meter för kort) och efter fiskögon (som är ett slags kopplingsdon för små smala trådar). Efter mycket åkande fram och tillbaka så fick vi äntligen tag på dessa plus kapskivor som vi skulle skära till några skivor rostfritt med. De var jättebra – men av fel storlek, så jag fick ge mig in till staden ytterligare en gång. Förutom att skära till materialet i rostfritt så skulle vi borra hål i det också. Vi nötte ut borr på löpande band och till sist tog även borrmaskinen slut. Den började ryka och sedan slog det ut lågor ifrån den. Då hjälpte det inte att den var av märket “Best” och kostade minst 199 kr på Överskottsbolaget för 10 år sedan(ett av Gudruns verktygsbidrag till boet) utan vi fick kassera den.
Även en av slipmaskinerna har gått till de sälla jaktmarkerna men vi är nästan färdiga med träarbetena i Anniara så det gjorde inte så mycket.
En sak som vi tror att vi verkligen kommer att få stor nytta av när vi kommer till lite varmare trakter, men även under sommaren i Sverige, är den lilla solcellsdrivna ventilationsfläkt som vi monterat i sovkabinen. Den har ett litet batteri som laddas under dygnets ljusa timmar,tillräckligt för att den skall snurra dygnet runt. Jag kan inte låta bli att reflektera över hur väl utvecklad tekniken är när det finns tillräcklig efterfrågan. Jag menar, en modern båt är idag utrustad med allehanda tekniska finesser, plus att vi vill ha lyse, kylskåp och varmvatten mm för vår bekvämlighets skull och allt detta drar en massa ström, vilket är en bristvara ombord. Då utvecklar vi tekniken efter det med solceller och vindgeneratorer som kan alstra ström till det vi behöver. På land upplever vi inte bristen på el på det sättet och då utvecklas inte tekniken. Det finns säkert en massa smarta lösningar som vi skulle kunna använda på land för att dra ned på elkonsumtionen men efterfrågan är inte tillräckligt stor.